[...] dlatego niezbędnym czynnikiem prawidłowej regeneracji ustroju jest odpowiednia podaż tego składnika w diecie po zakończeniu treningu. Jednak ważna jest nie tyle ilość spożytego białka, co stworzenie określonych warunków pozwalających na optymalne jego wykorzystanie przez organizm. Dlatego istotnym elementem odnowy żywieniowej po [...]
[...] jakie spotkać można u mężczyzn. -------------------------------------------------------------------------------- Podczas treningu twoje ciało traci niezbędną wodę, której ilość równa się 2 do 3 procent całkowietej masy ciała na godzinę. Straty te trzeba na bieżąco uzupełniać. Napoje węglowodanowe, ice tea, kawa i inne słodzone napoje [...]
Witam Na temat jajek powstało wiele artykułów, jest to produkt który budzi wiele kontrowersji, także wśród was. Często pytacie czy spożycie jajek wpływa na wzrost poziomu cholesterolu, w jakiej postaci je zjadać itd. Mam nadzieję że ten artykuł pozwoli wyjaśnić sporne kwestie oraz poszerzy waszą wiedzę. Życzę miłego czytania. Jajko kurze [...]
[...] TRENINGI : Co do wpisów z treningów będę je uzupełniał razem z wpiską z całego dnia. Treningi dużo się różnić nie będą od tych z okresu masowania - oczywiście większa ilość powtórzeń niż 6 i więcej ćwiczeń izolowanych z czasem przybędzie. DIETA : Tutaj również będą wpiski z poszczególnych dni, na razie wygląda to tak : Do Poniedziałku [...]
[...] przekraczające wąski zakres normy, może być przyczyną zaburzeń. Podczas posiłku i tuz po nim insulina oraz inne hormony, jak glukagon, adrenalina i hormon wzrostu, regulują ilość glukozy we krwi, przeciwdziałając zbyt dużemu wzrostowi. Połknięcie pokarmu wyzwala natychmiastowy wzrost wydzielania insuliny, dzięki czemu połknięte węglowodany mogą [...]
[...] polegać nie tyle na rygorystycznych ograniczeniach smazonych potraw, co przede wszystkim technice ich przygotowywania. Podczas smażenia powinnismy jak najbardziej ograniczać ilość używanego tłuszczu oraz zapobiegać miejscowemu przegrzewaniu i przypalaniu potraw. Mięso należy smażyć zawsze na niewielkiej ilości tłuszczu lub całkowicie bez jego [...]
[...] zapasów tłuszczu w celu wykorzystania ich jako źródła energii. Pozostały więc nam jeszcze węglowodany. Wydawałoby się że są nam one niezbędne, tymczasem tak naprawdę ilość węglowodanów potrzebnych człowiekowi do przeżycia wynosi Zero O ile organizm nie potrafi sam wytwarzać pewnych niezbędnych do życia aminokwasów i tłuszczy, o tyle [...]
[...] podaje nawet z jakiego laboratorium pochodzi dany produkt (np. coraz częściej na opakowaniach kreatyny widnieje taka informacja )podaje jak wygląda procentowa ilość tłuszczów nienasyconych ( zużywanych przez nasz organizm budulcowo lub energetycznie ) do nasyconych ( tych które mogą się odłożyć w postaci tkanki [...]
[...] Tymczasem badania przeprowadzone na grupie 100 studentów wykazały błędność tego poglądu. Udowodniono to w prosty sposób. Wszyscy młodzi ludzie dostawali dziennie tę samą ilość kalorii, ale połowa z nich jadła tłuste ryby, pozostali - tłuste mięsa. Pierwsza grupa po 3 miesiącach takiej diety straciła na wadze ok. 1 kg, podczas gdy druga grupa [...]
[...] będą cieszyć najwybredniejszych smakoszy. Prawdziwe zdrowie i uroda jest codziennie w zasięgu naszej ręki, trzeba tylko umiejętnie po nie sięgnąć. * kwasowość oznacza ilość kwasu olejowego w gramach na 100 gram oliwy z oliwek; stopnia kwasowości nie można określić próbując oliwy; ** LDL (Low Density Lipoproteins) - lipoproteiny niskiej [...]
[...] jednakowoż niezwykle intensywnych. Pomimo tak ważnej funkcji pełnionej przez glukozę, organizm ma bardzo poważne kłopoty z jej gromadzeniem na zapas. Pewną, niewielką, jej ilość magazynuje w mięśniach i w wątrobie, w postaci związku nazywanego glikogenem. Jednocześnie wątroba posiada zdolność wytwarzania glukozy ze składnika włókienek [...]
[...] %-) zapraszam jeszcze do małego prologu: http://www.sfd.pl/700%25_mi%C4%99%C5%9Bni_w_kapsu%C5%82kach!!!-t740989.html by faftaq produkty proszę umieszczać w formie zdjęcie ilość tabsow cena skład opis Przykład produktu z dana substancja czynna w miarę możliwości proszę o nie umieszczanie linków/aukcji odnośników, czy nazw sklepów/sprzedawców [...]
[...] który specjalizował się w otyłości. A. Pennington zastosował dietę wysoko białko-tłuszczową i nisko-węglowodanową. Była to dieta gdzie nie obniżano kalorii tylko ilość węglowodanów zjadanych podczas dnia, do 60g. Bez ograniczeń można było spożywać produkty mięsne. Pracownicy czuli się bardziej energiczni, nie odczuwali głodu miedzy [...]
[...] mnie do napisania Arta o białku w diecie osób ćwiczących. Na początku chciałbym zwrócić uwagę na powody, dla których wiele osób nie popiera wysokiej podaży białka: 1) „duża ilość białka jest szkodliwa dla wątroby" 2) „człowiekowi nie jest potrzebna tak duża ilość białka" 3) „duża podaż białka powoduje większe jego spalanie i wydalanie, więc nie [...]
Cześć! Śledzę sfd ladies od uh- będzie ze dwa lata z hakiem. Ale zawsze miałam opory przed założeniem dziennika, bo faktycznie rygor u was panuje straszny, a mnie brakowało systematyczności i "pokory". Pewnie nadal brakuje - ale przez ostatnie miesiące prowadziłam własny DT, więc przynajmniej nawyk zapisywania mam już wyrobiony :) Dlaczego [...]
Dalsze wypociny tego pana. Pare momentow pozwolilem sobie przeskoczyc bo byly dla mnie zbyt niezrozumiale. Milej lektury. FARMAKOLOGICZNE ROZNICE MIEDZY STERYDAMI ANABOLICZNYMI A ANDROGENICZNYMI Jednym z większych problemow przy stosowaniu steroidow anabolicznych/androgenicznych jest dylemat który z nich uzyc, albo jaka kombinacje uzyc i dlaczego [...]
[...] W związku z tym trenujący powinni starać się trenować tak, aby uniknać zbytniego nagromadzenia kwasu mlekowego w danych partiach mięśniowych, ale jednocześnie żeby jego ilość była na tyle duża, aby wywołała w organiźmie pożadane zmiany i pobudziła procesy, w wyniku których ilość HGH w jego organiźmie znacząco wzrośnie. peace Zmieniony [...]
[...] w ciężarach i przyroście masy mięśniowej! Z pewnością nie nastąpi to po 8 tygodniach, prędzej po wielu miesiącach treningu! Jak długo jesteś w stanie dokładać zaplanowaną ilość kilogramów, jak długo obserwujesz zmiany w sylwetce i przyrost obwodów oraz masy ciała - tak długo NIC NIE ZMIENIAJ w treningu! W pierwszej kolejności, jeśli nie [...]
Kolejny z serii artykułów typowo technologicznych. Hydrokoloidy stosowane są w dużej czesci produktów spożywczych, wiec warto cos o nich wiedziec. Hydrokoloidy - są to substancje żelujące i zagęszczające, stosowane w technologii żywności. Są to biopolimery o dużej masie cząsteczkowej , rozpuszczalne w wodzie lub tworzące w niej zawiesinę. [...]
[...] Proteiny Proteiny (białka) są podstawową substancją budulcową (15 - 17%) ale mogą być również użytkowane jako źródło energii. Organizm powinien dostawać taką ilość protein, żeby pokryły zapotrzebowanie na odbudowę uszkodzonych tkanek. Jak i jakie białko w diecie? • Unikaj produktów konserwowanych. • Zapomnij o tłustym mięsie, [...]